Drainage voor de agrarische sector

Contact opnemen

Iedereen heeft ermee te maken: klimaatverandering. Ook de agrarische sector ondervindt hier hinder van. Door zware regenval in korte tijd is het niet ondenkbaar dat uw landerijen regelmatig onder water staan. Het is daarom voor u als agrariër onmisbaar geworden uw land te draineren. Een degelijk drainagesysteem is voor uw landbouwbedrijf het fundament voor een goed renderend saldo van de te telen gewassen. Drainage Noord is dé specialist in agrarische drainage en voorziet de landerijen van uw akkerbouwbedrijf of veehouderij van een goedwerkend drainagesysteem.

Draineren van landbouwpercelen in Groningen en omstreken

Drainage Noord is al jarenlang actief in de regio Noord-Nederland. Door de kennis en ervaring met alle grondsoorten in de regio, voorzien wij elk landbouwperceel in Groningen en omstreken van maatwerk drainage. Naast landbouwbedrijven draineren wij ook percelen (> 0,5 hectare) van hobbyboeren en particulieren, mits goed bereikbaar. Drainage Noord zorgt ervoor dat u maximaal rendement haalt uit uw grond!

Uitvoeringsmethoden voor landbouwdrainage

Met onze geavanceerde machines kunnen wij verschillende uitvoeringsmethoden toepassen voor het aanbrengen van uw landbouwdrainage. Voor sleufloze drainage gebruiken we de V-ploeg, die ervoor zorgt dat de storende, verdichte lagen in de goed waterdoorlatende ondergrond worden doorbroken. De toplaag wordt bij deze techniek minimaal beschadigd. Wanneer de ondergrond het water slecht doorlaat en storende lagen zoals leem en/of potklei in de ondergrond aanwezig zijn, zetten we de kettinggraver in.

Het voordeel van deze techniek is dat (anders dan bij de V-ploeg) de sleuf kan worden opgevuld met drainagezand of schelpen. Afhankelijk van verschillende factoren − zoals de grondsoort, waterstanden, hoogteverschillen en het gewas dat u teelt − kiezen wij de meest geschikte techniek voor uw situatie. Bij Drainage Noord bent u altijd verzekerd van maatwerk drainage!

1 aanspreekpunt tijdens het drainageproces

Tijdens het draineren gebruiken wij een laser en/of gps-systeem, waardoor wij zeer nauwkeurig kunnen werken. Ook kunt u voorafgaand aan het proces uw wensen bij ons kenbaar maken. Wilt u bijvoorbeeld wel of geen taludgoten? Wat is de gewenste afwerking van de slootwal? Het proces is vooraf duidelijk en gedurende het gehele proces heeft u 1 aanspreekpunt. Dat vinden wij wel zo overzichtelijk en zo houden we de lijntjes kort.

Meer weten

Bel ons

Henk Heringa

Eigenaar Drainage Noord

Bel ons Bel ons